Luna este satelitul natural al Pământului și al doilea dintre cele două luminarii, primul fiind Soarele. Ciclul lunar, care reprezintă o rotație a Lunii în jurul Pământului, este de 29 zile 12 ore 44 minute și 2,8 secunde. De pe Pământ se vede doar o singură parte a Lunii, cealaltă rămânând permanent nevăzută. În funcție de poziția sa față de Soare, Luna trece prin diferite faze.

În astrologie Luna vorbește despre sufletul și subconștientul nostru, despre cum ne simțim în interior, despre partea emoțională a noastră, despre instincte și intuiție. Manifestarea Lunii depinde de semnul zodiacal în care se află și de aspectele care le formează cu celelalte planete.

Semnificația Lunii într-o hartă feminină și una masculină este diferită. La femei descrie caracterul, rolul de soție și de mamă. La bărbați este vorba despre specificul relațional de care au nevoie.

De asemenea, Luna guvernează receptorii gustativi, lichidele din corp, problemele sufletești, memoria, organele de digestie și organele genitale feminine.

Luna este foarte importantă pentru persoanele născute noaptea. Aceasta le dă posibilitatea de a se focusa pe protejarea a ceea ce au sau au acumulat.