Ce se întâmplă când e Luna Nouă?

Atunci când Pământul, Soarele și Luna se poziționează într-o linie aproximativ dreaptă, iar Luna este orientată cu partea sa neluminată către Pamânt (nu se vede), spunem că are loc Luna Nouă. Acest moment marchează începutul ciclului lunar de 29-30 de zile lunare.

Această perioadă se caracterizează printr-o scădere bruscă a energiei, când emoțiile și buna dispoziție sunt aproape de zero. Nu avem chef să facem nimic și singura dorință este să amânăm toate treburile, să închidem toate ușile și să ne interiorizăm. Dorința cea mai mare este să uităm de toate grijile și să mergem la somn. Influența Lunii Noi o resimt în mod special persoanele hipotensive și cele depresive. Scade forța energetică de muncă, ne simțim lipsiți de vlagă, scade inspirația persoanelor creative și dorința de a crea.

În general, femeile simt influența Lunii Pline, iar bărbații reacționează mai mult la influențele Lunii Noi. Luna întunecată scade activitatea mentala și fizică a bărbaților. Drept urmare ei pot deveni agresivi sau pot face acțiuni necontrolate. Pe perioada Lunii Noi și femeile se simt lipsite de putere, scade imunitatea și atenția este încețoșată. Ideal este atunci când corpul femeii se sincronizează cu ciclul lunar și menstruația are loc atunci când e Luna Nouă, iar ovulația are loc în zilele de Lună Plină. Energia Lunii Noi este benefică purificării, reanalizării și conexiunii cu interiorul. În această perioadă se restartează tot sistemul fizic, mental și psihic. Are loc pregătirea pentru o nouă etapă.

În ziua Lunii Noi este cel mai bine să nu întreprindem nimic important. Pur și simplu nu vom avea suficientă energie ca să ne realizăm intențiile. În schimb, este o zi benefică pentru eliminarea viciilor sau renunțarea la anumite obișnuinte, lucruri, care ne împiedică să avansăm în evoluția și realizările noastre. Dintâi e bine să le conștientizăm, apoi să le eliminăm ferm și să le înlocuim cu unele noi, pozitive.

Pe prioada Lunii Noi are loc scăderea activității fizice, psihice și mentale. În schimb, vocea intuiției se aude foarte bine. Intuiția ne șoptește idei noi, total neașteptate, sau sfaturi utile prin vise. De aceea este bine să avem la îndemână o foaie și un pix ca să le notăm. Este posibil să ne dăm seama cu ce putem umple spațiul eliberat după curățenia făcută prin renunțarea la tot ceea ce este în plus.

În următoarele zile, când Luna subțire începe să se vadă este indicat să ne facem planurile pentru următoarele realizări, iar acțiunile propriu-zise să le facem după aceea. Astfel, îneputurile vor avea succes.

Perioada Lunii Noi este benefică procedurilor medicale sau cosmetice pentru curățarea și fortificarea organismului. În schimb, este contraindicată pentru operații chirurgicale (desigur cele care pot fi amânate), deoarece organismul este foarte slăbit și recuperarea poate fi lentă.

Dacă sunteți foarte sensibili la influența Lunii Noi, vă simțiți fără energie și nu reușiți să faceți nimic, nu este cazul să vă descurajați. Găsiți o posibilitate să amânați treburile importante pentru următoarele zile, când Luna va începe să crească, iar forțele și inspirația vor reveni.

Fie ca intuiția să vă călăuzească în direcția potrivită!