Ce se întâmplă când e Luna Plină?

Pe perioada Lunii Pline, energia Lunii atinge cota maximă de influență asupra Pământului. Aceasta fază lunară are un efect diferit pentru fiecare dintre noi. Unele persoane se simt pline de energie și putere interioară, un flux de inspirație și o necesitate de exprimare creativă, în timp ce alte persoane cad într-o isterie inexplicabilă și pot distruge tot ce au creat până acum prin muncă grea.

Pot apărea insomnii, care vor aduce suferință pentru unii sau bucurie celor care abia așteptau să nu mai fie întrerupți de somn în procesul lor de creație. Depinde în ce direcție își canalizează energia fiecare.

Fondul emoțional se accentuează și se activează atât din punct de vedere pozitiv, cât și negativ. Stările oamenilor sunt exacerbate. Persoanele care nu reușesc să-și stăpânească emoțiile pot avea reacții agresive. De aceea, pot apărea conflicte sau accidente. Este indicat ca în această perioadă să evităm discuțiile conflictuale, să ne controlăm emoțiile, să avem răbdare și să dăm dovadă de empatie.

Este foarte sensibil sistemul nervos și, în general, tot organismul, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Metabolismul funcționează la maxim. De aceea, este posibil, să simțim o foame continuă. Este momentul să nu exageram cu alimentația sau activitatea fizică. Luna Plină scoate ușor la lumină bolile ascunse și lucrurile neștiute până atunci. De aceea, e indicat să facem investigații medicale, dar să evităm operațiile chirurgicale (doar dacă nu sunt urgente).

Pe perioada Lunii Pline este potrivit să finisăm unele proiecte (mai ales, cele începute cu 6 luni în urmă), să ne debarasăm de ceea ce nu avem nevoie (obiecte, haine, lucruri, gânduri, frici etc.).

Din punct de vedere profesional, e cel mai bun moment pentru a face reclamă, a organiza prezentări sau conferințe (audiența este foarte receptivă). Se pot face investiții pe termen lung (de exemplu, în imobiliare sau autoturisme), dar e bine să ne abținem de la cumpărături mărunte (riscăm să aruncăm banii în vânt).

Luna în sine este foarte schimbătoare. Cu o mână ne dă și cu cealaltă ne ia. De aceea, ar fi ideal ca fiecare dintre noi să se observe și să înțeleagă cum este influențat de Lună. Ce trezește Luna Plină în tine: creatorul sau distrugătorul? Dacă învățăm să trăim în armonie cu ciclurile lunare, Luna poate fi aliatul nostru.