Tarot

Ce este Tarotul?

Tarotul este un set de cărți cu o simbolistică specifică folosite pentru divinație. Se presupune că originea lor își are rădăcinile în Egiptul Antic. Unii ocultiști din trecut, cercetători ai „lumii energetice care nu se vede”, au creat seturi proprii de cărți de tarot, transpunând în simbolistica lor toată cunoașterea pe care au acumulat-o sau au intuit-o despre existența forțelor universale prezente în orice formă de viață pe pământ și, în special, în viața oamenilor.

Tarotul vorbește despre legile universului, despre cum funcționează acesta și despre locul și sensul vieții fiecărui om în ansamblul universului.

Ce este ocultismul?

Ocultismul reprezintă ansamblul doctrinelor ezoterice și a practicilor magice, este „cunoașterea ascunsă” spre deosebire de „cunoașterea deschisă, măsurabilă”, aceasta din urmă menționată, de obicei, ca „știință”. Cu alte cuvinte, este studiul unei realități spirituale mai profunde care se extinde dincolo de rațiunea pură și de științele fizice. Astrologia, alchimia, numerologia și magia fac parte din așa-numitele „cunoașteri oculte”.

"Consider că Tarotul a apărut ca un instrument palpabil necesar pentru a explica inexplicabilul ocult."