Lilith în Leu (08.01.2023 – 04.10.2023) sau testul iubirii

Lilith în Leu scoate în evidență iubirea de sine prin metode mai puțin “ortodoxe”, exagerate, prin partea de umbră. E un fel de a se impune în fața tuturor “călcând peste cadavre”. Este vorba despre manifestarea exagerată a egoului: egoism, egocentrism, narcisism, megalomanie, autoritate exagerată, aventură, distracție fără limite, risc nesăbuit (doar de dragul de a arăta cine e regele), încăpățânare egoistă, lipsa responsabilităților, “fac ce-mi doresc doar eu”, “iubesc doar ce vreau, cum vreau și pe cine vreau”.

Desigur, totul depinde de nivelul de apreciere de sine a fiecaruia dintre noi, de stima de sine.

Persoanele care au o apreciere de sine “sănătoasă” nu vor resimți efectele negative ale tranzitului lui Lilith prin Leu (dar vor putea să le observe la alții), adică NU se vor lăsa provocați și nu vor avea manifestările negative enumerate mai sus. În schimb, cele care se subapreciază, pot simți invidie, gelozie, pot deveni răutăcioși, se vor simți “loviți” în orgoliu în orice împrejurare și vor încerca să se impună în fața celorlalți printr-o metodă agresivă sau se vor victimiza. Aceste manifestări pot duce la adevărate drame în viața de zi cu zi: de la pierderea/ruperea legăturior cu cei apropiați sau destrămarea familiilor/parteneriatelor/prieteniilor până la distrugerea a ceea ce a fost construit până acum în orice domeniu. E ca un domino în care piesele se răstoarnă rând pe rând până la momentul în care înstrăinam, de fapt, ceea ce iubim mai mult.

Din iunie până în septembrie, Lilith va fi împreună cu Venus, care va retrograda în Leu. În acest interval de timp i se alătură rând pe rând Marte, Mercur și Soarele. Toate vor face cuadratură la Uranus și Jupiter din Taur, iar Nodurile Lunare se mută pe axa relațională berbec/balanță. Tema principală va fi de ordin relațional cu nuanțe de putere și de finanțe sau de putere financiară. Pe plan global vom asista sau vom fi implicați în lupta pentru a arăta care e mai cu moț sau care e mai încăpățânat. Un fel de luptă de orgolii.

Ce avem de făcut? Să observăm aceste tentințe la noi sau la ceilalți (dacă este cazul), să le conștientizăm, dar să NU ne lăsăm ispitiți. Este un moment potrivit pentru a ne da seama dacă stima de sine șchiopătează. Dacă da, atunci putem să o echilibrăm prin creativitate dându-ne valoare prin ceea ce creăm. Să iubim la un nivel mai înalt, să fim sinceri și altruiști, protejându-i pe cei apropiați, căci “iubirea salvează lumea” (Dostoievski).

Motto de urmat: “Eu am o relație echilibrată cu mine și cu ceilalți. De aceea ar fi în plus să demonstrez cuiva cât valorez. ”

Pentru informații generale despre Lilith puteți citi și articolul: Lilith.

Pentru a ști mai exact ce domenii din viața personală merită o atenție deosebită în această perioadă vă invit la o discuție aici.