Fazele lunii

Luna influențează viața pe Pământ și acest lucru se știe din antichitate. Această influență  are loc în funcție de fazele ei. Luna reflectă lumina Soarelui. Văzută de pe Pământ, ea apare luminată în totalitate, sub forma Lunii Pline, parțial luminată sau scufundată în întuneric, sub forma Lunii Noi. Gravitația Lunii crează pe Pământ mareele, influențează creșterea vegetației, sănătatea oamenilor și starea lor emoțională. De ceva timp, s-a observat că și piața financiară în lume oscilează în funcție de fazele Lunii.

Cu siguranță, Luna nu este doar satelitul Pământului, dar și satelitul întregii noastre vieți. Cine știe dacă ar mai fi avut loc viața pe Pământ fără existența Lunii.

Există anumite tipare dictate de energia Lunii privind stările noastre emoționale. Cunoașterea fazelor lunare și despre faptul cum ne influențeaza ne ajuta să ne armonizăm trecerea noastră prin viață cu ciclurile naturale și să deținem un minim control asupra vieții noastre. Astfel noi putem evita situațiile neplăcute și putem gestiona corect energia noastră.

Acestea au efect asupra stării generale, asupra vitalității și a stării de activitate ale organismelor și, implicit, ale corpului nostru fizic, emoțional și energetic.

Dintre toate fazele lunare Luna Nouă, primul pătrar, Luna Plină și ultimul pătrar sunt zile critice ale traseului ciclic lunar din cauza aspectului tensionat care se formează între Lună și Soare. Le zicem critice, fiindcă crează un disconfort tocmai pentru a ne împinge sau a ne motiva să facem anumite ajustări sau corecturi ale stărilor sau situațiilor în care suntem implicați. În aceste zile este indicat sa urmărim, să ne dăm seama, să conștientizăm unde este necesar să facem ajustările, dar luarea deciziilor și acțiunile propriu-zise să le facem în zilele următoare. Orice început în aceste zile trece printr-o perioadă de criză.

Ciclul lunar are 4 faze principale (cele critice) și 4 intermediare. În continuare puteți să le urmăriți pe fiecare în parte.