Mercur retrograd în Capricorn sau restructurarea ierarhiilor (29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023)

noastră și, pentru că acesta este în Capricorn, este vorba despre structuri uraniene (Saturn în Vărsător). Unde mai pui că această retrogradare a lui Mercur se suprapune peste retrogradarea lui Marte din Gemeni, iar cei doi sunt în recepție mixtă. Ideile, modul de a comunica, modul de a gândi și de a percepe informația, modul de a acționa și a interacționa cu ceilalți, modul de a învăța și de a-i percepe pe cei care ne învață, toate se cer reevaluate. Dacă privim la un alt nivel, atunci informațiile, actele, logistica, transporturile se cer restructurate. Unii dintre noi vor resimți blocaje sau stagnări pe anumite domenii (vezi pe ce casă se află Capricornul în harta natală), alții nu se vor mai regăsi în anumite procese în care sunt implicați. Ce avem de facut? Să schimbăm macazul acolo unde lucrurile nu se dezvoltă constructiv, să ne restabilim prioritățile.

Mercur va face doua trigoane la Uranus din Taur: o dată fiind retrograd (9 ianuarie) și a doua fiind direct (30 ianuarie), în timp ce se află în domiciliul lui Saturn. Cred că toți își amintesc de vestita cuadratură între Uranus și Saturn din ultimii ani, pe care toți au numit-o “perioada de tranziție de la vechi la nou”. Acuma este momentul de ruptură dintre acel vechi și nou. Desigur efectele propiu-zise se vor vedea după încheierea retrogradărilor, mai concret după ce Uranus va reveni la mersul direct începând cu data de 23 ianuarie 2023.

Țin să subliniez că acesta este un proces complex, care necesită timp, dar care se “coace” pe aceste retrogradări. Să nu vă închipuiți că imediat după 23 ianuarie ceva se va întâmpla fără să facem nimic. Din contra, vreau să atrag atenția asupra faptului că până atunci avem multe de făcut, mai ales că dispunem de aceste conjuncturi. Eu sunt de părere că cine nu acționează va fi “activat” de alții, de aceea este cel mai bine să-ți croiești singur drumul așa cum poți tu mai bine.

Cele două trigoane între Mercur și Uranus ne aduc soluții noi la probleme vechi, dacă le fructificăm. Uranus ne pune la dispoziție natura sa inovatoare, tehnologia și știința. Pentru că se află în semne de pământ tind să cred că acestea se pot manifesta în special în structuri statale, afaceri, resurse și finanțe.

Vă recomand să fiți deschiși la orice oportunități, să schimbați metoda acolo unde cea veche nu mai face față, să priviți în interiorul vostru pentru a reprioritiza lucrurile. Dacă nu o veți face voi, o vor face alții pentru voi.

Pentru informații generale despre Mercur retrograd puteți citi și articolul: Ce (nu) facem când Mercur retrogradează?

Pentru a ști mai exact ce domenii din viața personală merită o atenție deosebită în această perioadă vă invit la o discuție aici.