Primul pas spre viitor (23.01.2023-21.04.2023)

Astăzi, 23.01.2023, este ziua în care Uranus revine la mers direct. Cred că nu mai are rost să vorbesc despre Marte și Mercur, care s-au tot plimbat pe același sector de grade, unul acasă la celalalt, iar celălalt în semnul exaltat al primului. Începând cu ziua de azi nu mai avem planete retrograde pe cer. Pică numai bine în contextul Lunii Noi din Vărsător care a avut loc de curând (Luna nici măcar nu a apucat să iasă din semnul Vărsătorului). E timpul să ne dezmeticim și să facem un pas înainte în ceea ce ne-am propus ca și obiectiv, direcție sau etapă de viață. Pentru unii poate fi un prim pas, pentru alții poate fi un pas spre următorul nivel.

Avem drumul liber, fără retrogradări, cam 3 luni la dispoziție, ca să începem acest proces. Primul care va rupe rândul mersului direct este Mercur. Acesta devine retrograd pe 21.04.2023 într-un context astral care vorbește despre schimbări de altă anvergură, una mult mai mare: o eclipsă solară în semnul resurselor materiale, al Taurului, cu Nodul Nord foarte aproape de conjuncția Soare/Lună, Mercur chiar în conjuncție cu Uranus tot în Taur, în timp ce Venus, guvernatoarea Taurului, se află chiar pe punctul unde a retrogradat Marte de curând în Gemeni (Venus și Mercur vor fi în recepție mutuală). Nu mai zic de Saturn, care va fi deja în Pești, și de Pluton în Vărsător. Va fi o perioadă de care ne vom aminti mult timp. De ce vorbesc despre aceasta acum? Pentru că ceea ce facem acum va avea efect asupra a ceea ce va fi după următoarele 3 luni. În aprilie vom vedea rezultatul acțiunilor noastre de acum și acesta va reprezenta prima cărămidă în structura viitorului nostru mai îndepărtat.

Revenind la “acum”:

Motto-ul este: Nu mai bat pasul pe loc! Astăzi fac un pas înainte!

Întrebări ajutătoare: Care este obiectivul/scopul/punctul/visul concret al meu? De ce am nevoie pentru a duce la îndeplinire ceea ce mi-am propus? Astăzi fac un pas concret!

Pentru a ști mai exact ce domenii din viața personală merită o atenție deosebită în această perioadă vă invit la o discuție aici.